Call Us Now: +91 87620 54756

YOUTH EMPOWERMENT TRAINING

18/04/2024

The Career Advancement Programme Cell organized a General Awareness session and Test for students of 8th standard on 29th Aug 2014 at CODP-ISD Mangalore. 81 students along with their parents were present.

In the morning, three separate sessions were held for Class 8, Class 9 and one session for parents. The purpose of YET programme, fee structure, general instructions on the conduction of YET programme were explained and quiz was conducted.

Answers to YET General Awareness Questions

  1. This organism causes malaria Ans: PLASMODIUM
  2. The National Science Day is celebrated on Ans: FEBRUARY 28
  3. This town is known as Jain Kashi Ans: MOODBIDRI
  4. Which former Indian Prime Minister’s birthday falls on 2nd October Ans: LAL BAHADUR SHASTRI
  5. Which are the two budgets presented to Indian Parliament every year Ans: FINANCE & RAILWAYS
  6. What does ‘U’ stands for in Dr.U.R.Ananthamurthi’s name Ans: UDUPI
  7. Who won the world football championship 2014 Ans: GERMANY
  8. CFL tubes are being promoted to Ans: CONSERVE ELECTRIC POWER
  9. How many digits the PIN code consists of Ans: SIX
  10. Select the odd one out: (Centimetre – Kilometre – Thermometer – Millimeter) Ans: THERMOMETER
  11. How many states are there in India Ans: 29
  12. The expansion of NMMS is Ans: NATIONAL MERIT CUM MEANS SCHOLARSHIP
  13. Arnab Goswamy is a Ans: TV JOURNALIST
  14. RBI stands for Ans: RESERVE BANK OF INDIA
  15. The present Pope hails from this country Ans: ARGENTINA
  16. Select the odd one out: (Italy – Paris – Germany – England) Ans: PARIS
  17. The gas used by plants for respiration is Ans: O2
  18. Dr. C N R Rao is a Ans: SCIENTIST
  19. This is a renewable resource Ans: WATER
  20. The child helpline number is Ans: 1098
  21. This river creates waterfalls at Jog falls Ans: SHARAVATHI
  22. Mr. Narendra Modi took the oath of office as Prime Minister of India from Ans: PRESIDENT OF INDIA
  23. The place called Hebri is in this district Ans: UDUPI
  24. LPG is Ans: HEAVIER THAN AIR
  25. Sri Sadananda Gowda is Ans: RAILWAY MINISTER OF INDIA
  26. The rightly spelt word is Ans: COMMISSION
  27. The Governor of Karnataka is Ans: VAJUBHAI RUDABHAI VALA
  28. ‘Kaun Banega Crorepati’ programme is being telecast by Ans: SONY
  29. The highest civilian award given in India is Ans: BHARAT RATNA
  30. www means Ans: WORLD WIDE WEB